A 3 legjobb ingyenes Gear VR játék (2015. december)

1. Smash Hit

A Smash Hitben egy ködös tájon, oszlopok között haladunk előre, miközben az utunkba kerülő üvegelemeket kell golyókkal szétbombáznunk. Bár ez alapján talán nem tűnik túl csábítónak, a világ és a hangok is nagyon jól eltaláltak, így ez volt az a játék, ami a leginkább lekötött az ingyenes alkalmazások közül. A játék amúgy mobilra és tabletre is elérhető, így bárki kipróbálhatja VR sisak nélkül is, azonban az élmény össze sem hasonlítható a VR változattal.

2. Drift

A Drift a Mobile VR Jam 2015 egyik nyertes alkalmazása Bár az Oculus Store-ban $14.99-ért érhető el, a VR Jam oldaláról letölthető egy ingyenes változat. A játékban egy pisztoly által kilőtt golyó szemszögéből nézzük a világot, és – legalábbis a VR Jam-es változatban – az a feladatunk, hogy megtaláljuk a zölddel jelölt célszemélyt. A golyót a fejünk mozgatásával tudjuk irányítani, a touchpad segítségével pedig lelassíthatjuk az időt, hogy jobban körülnézhessünk a szobákban, és a nehezebb kanyarokat is sikerrel vegyünk. Ha van Gear VR-od, ez a játék is kötelező darab!

3. Anshar Wars

An Anshar Warsban egy űrhajót irányítunk, a feladatunk pedig az anyahajó megvédése a támadó űrhajók megsemmisítése által. A játék használatához forgószék vagy álló helyzet ajánlott, mivel az űrben 360 fokban kell navigálnunk. Elméletileg lehetőség van többjátékos üzemmódra is, ezt azonban még nem sikerült kipróbálnom, mivel soha senki mást nem láttam még bejelentkezve. A játék több pályát tartalmazó, második része $14.99-ért érhető el az Oculus Store-ban.