App teszt: Anshar Wars 2

ansharwars2Az Anshar Wars az egyik legnépszerűbb ingyenes Gear VR játék volt, ez az ingyenes változat azonban az új Android verziókkal már nem kompatibilis. Az első rész így is bőven elegendő volt ahhoz, hogy meghozza a kedvem a fizetős második részhez, ami ezáltal az egyik első olyan játék lett, amiért fizettem az Oculus Store-ban.

Az Anshar Wars 2 egy űrben játszódó akciójáték, amiben az első részhez hasonlóan szabadon közlekedhetünk a térben, ami a játék egyik fő pozitívuma. Ha túl messzire mennénk a fő tereptől, visszateleportál minket a rendszer, azonban a pályák kellőképpen nagyok és jól megtervezettek ahhoz, hogy ezzel csak akkor találjuk szembe magunkat, ha szándékosan ez a célunk. Az első résszel szemben itt változatos terepeken hajthatunk végre különböző missziókat, különböző fegyvereink és extra képességeink vannak, így a játék hosszabb idő után sem lesz repetitív.

A küldetések mellett van egy több játékos üzemmód is 4 különböző helyszínnel. Itt akár nyolcan is játszhatunk egymás ellen, de általában a 2-3 személyes csaták a jellemzőek. Itt lehet a játék csínját-bínját igazán kitanulni, és itt látszik a legjobban, milyen jól megtervezett az egész rendszer. Eleinte ha egy-egy jó játékossal kerülünk össze, esélyünk sincs megmozdulni, pillanatok alatt meghalunk, és azt sem igazán tudjuk, hogy hogyan és miért. Ha azonban elsajátítjuk a különböző védekezési és támadási módokat, már sokkal átláthatóbb lesz a rendszer, és hamarosan mi játszhatjuk el azokat a gyors kivégzéseket, amiknek eleinte az elszenvedői voltunk.

Az Anshar Wars 2 az a játék, ami a legjobban bemutatja, mire képes a Gear VR. Hosszú távon is jó szórakozást nyújt, így mindenképpen megéri legalább az egyik akció keretében megvásárolni (jelen cikk írásakor még 3 napig le van értékelve az app).