Google Daydream View megjelenés és ár

Daydream ViewNovemberben lesz elérhető a Google VR rendszerével, a Daydreammel működő első VR szemüveg, a Google Daydream View. A Cardboard-hoz és a Gear VR-hoz hasonlóan ebbe a készülékbe is mobiltelefont kell elhelyeznünk. Első körben a készülék csak a Google saját Pixel telefonjával lesz kompatibilis, azonban idővel sok más gyártótól várható Daydream kompatibilis telefon. Mivel ehhez megadott hardver- és szoftverkövetelmények szükségesek, a régebbi telefonokkal nem lehet majd használni a kütyüt.

A Google a Daydreammel elsősorban nem a Cardboard-nak, és a Cardboard-kompatibilis műanyag készülékeknek, inkább a Gear VR-nak kíván versenytársat állítani. A Daydream View ára is ehhez képest lett belőve, a Gear VR $99-es árával szemben $79-be fog kerülni.

daydreamvrA sisakhoz jár egy kézben fogható, térbeli mozgást követő, drót nélküli kontroller, amivel a VR alkalmazásokat irányítani tudjuk. Amikor a kontrollert nem használjuk, a sisakban tudjuk tárolni.

Mivel a Daydream View a Google VR-re optimalizált, kis késleltetésű rendszerét használja, várhatóan inkább a Gear VR-hoz, mintsem a Cardboard-hoz fog hasonlítani az élmény, amikor rajtunk van.