Google Daydream

A Google Daydream felületeA Google bemutatta saját VR ökoszisztémáját az idei fejlesztői konferenciáján Daydream néven. A rendszer egyik fő eleme az Android új változata, az Android N lesz, amely külön VR mód támogatással fog rendelkezni.

Az Android N VR módjához a Google fejlesztői teljesen átírták az operációs rendszert, lehetővé téve, hogy a korábbi 100 ms-os késleltetés helyett a Gear VR-hoz hasonlóan 20 ms alatti válaszidőt kapjunk. Ez rendkívüli mértékben növelni fogja a VR alkalmazások minőségét, jobb jelenlét élményt, és sokkal kevesebb szimulátor betegséget okozva. A VR mód használatához “VR Ready” telefonra lesz szükség, amivel hamarosan több nagy gyártó is előrukkol majd.

A Google Daydream alkalmazása egy Oculus Home-hoz hasonló VR felületet biztosít az alkalmazások elindításához. Az ősszel induló rendszerhez a Google is frissíti saját alkalmazásait, a YouTube alkalmazást például az alapjaiban újraírta VR felületre.

Google Daydream kompatibilis rendszerA Google saját Daydream kompatibilis sisakkal is készül, ami várhatóan Gear VR minőségű vagy annál jobb VR élményt nyújt majd. A rendszer része egy Wii remote-hoz hasonló kontroller is, ami lehetővé teszi, hogy kezünk mozgatásával tudjunk interakcióba lépni a VR világgal.