StreetView VR

Az Oculus Store-ban jelenleg olyan kevés alkalmazás van, hogy a Gear VR tulajdonosok általában mindent kipróbálnak, ami új érkezik, és ingyenes. Mégis, amikor először láttam, hogy az Oculus Store-ban megjelent a StreetView VR alkalmazás, úgy gondoltam, hogy csak egy sokadik 360 fokos képnéző progi érkezett, és nem is nagyon érdemes letölteni.

Később aztán valahol olvastam néhány dicsérő szót róla, így hát kétségeim ellenére én is letöltöttem, és kellemesen csalódtam benne.

Bár a navigáció kissé nehézkes (gépelésnél például a kattintás után még fél másodperc is eltelik, mire érzékeli, hogy megnyomnék egy gombot, és ha közben máshova nézek, akkor más betű jelenik meg az űrlapmezőben), és az egész program lassabban működik, mint ahogyan azt várnám (amiért csak részben lehet okolható az esetlegesen lassú wifi), a Google által biztosított hatalmas és helykoordinátákkal ellátott képadatbázis (a program maga nem a Google terméke) mégis élvezetessé teszi a program használatát.

A képek minősége sokkal jobb, mint vártam, és a Street Viewnek hála nem csak az utcákon, hanem épületekben, például akár a Parlamentben is körülnézhetünk, vagy akár körbe is sétálhatunk. A hivatalos Google képek mellett a felhasználók 360 fokos fotói is elérhetőek, így ha kiválasztunk egy népszerű túracélpontot, akkor akár különböző hegytetőkre is odateleportálhatjuk magunkat.

Bár a program használata során sosem éreztem igazi jelenlét-érzést, arra bőven elég volt, hogy meghozza a kedvem a túrázáshoz, a helyek hangulatának átadásában tehát mindenképpen ötöst érdemel.