YouTube videók Gear VR alatt

A Google nem adott ki hivatalos YouTube alkalmazást Gear VR alá, így azokat csak a Samsung Internet alkalmazás segítségével lehet megtekinteni. A Samsung VR böngészőjére a legjobb szó mindeddig a “használhatatlan” volt, most azonban kijött egy frissítés, ami nem csak szebbé, de használhatóbbá is tette az alkalmazást, legalábbis ami a YouTube videók megtekintését illeti.

Ha a Samsung Internetben teljes képernyősre állítunk egy YouTube videót, és felül a “Mode” gombra kattintunk, több lehetséges megtekintési opció közül választhatunk, köztük a 3D, a 360 és 360 fokos 3D módokkal. Valami hasonló persze eddig is volt, most azonban a dolog működik: már nem csak egy rakás elmosott pixelt látunk, hanem élvezhető minőségben nézhetünk videókat, anélkül, hogy előtte több száz Mb-ot külön letöltenénk.

Bár az Oculus Home tele van videós alkalmazásokkal, a YouTube-on nagyságrendekkel több VR videó található, mint amit ezekkel nézhetünk, úgyhogy “egy új világ nyílt meg” azáltal, hogy végre ráncba szedte a Samsung a VR böngészőjét.