Oculus Quest 2 játékok letöltése

Az Oculus Quest és Quest 2 tulajdonosok jól ismerik a készülék saját alkalmazásboltját, hiszen bekapcsoláskor rögtön ott találjuk magunkat, ez az alkalmazásbolt azonban jóval kevesebb (és főleg fizetős) játékot tartalmaz, mint amennyi valójában elérhető a Quest-re. Több legális lehetőség is van, ahonnan játékokat lehet szerezni. Az alábbiakban a PC nélküli Quest játékok beszerzéséről fogok írni.

App Lab

Az App Lab az Oculus saját alkalmazásboltjának az a része, ahol a még nem ellenőrzött, fejlesztés alatt álló, vagy az Oculus saját komoly minőségi követelményeinek nem megfelelő alkalmazások vannak. Ezek nagy része ingyenes, de vannak fizetős appok is.

Bár az App Lab-ban szereplő játékok megtalálhatóak az Oculus oldalán, nincs róluk ott olyan böngészhető lista, mint a többi alkalmazásról. Ehelyett az alkotóknak maguknak kell gondoskodniuk arról, hogy a felhasználók megtalálják a programokat. Szerencsére van egy külső gyűjtemény, ami a jól megjegyezhető applab.games címen érhető el. Itt a hagyományos módon lehetőség van böngészni az alkalmazások között, képeket, videókat, leírásokat olvasni róluk, és ha valamelyik megtetszett, megtalálod az Oculus saját alkalmazásboltjára mutató linket, ahonnan a megszokott módon telepíteni is tudod a Quest-re.

SideQuest

SideQuest

A SideQuest egy külső alkalmazásbolt, ahol szintén sok legális Quest játék és más alkalmazás található. Ezek nem feltétlenül teljes játékok, lehetnek csak demók vagy előzetesek is, és a fejlesztőik általában olvassák is a visszajelzéseket, amiket a játékosok írnak nekik. Az itteni játékok egy része később a hivatalos Oculus alkalmazásboltba kerül majd, amikor kész lesz, és ha szerencséd van, akkor itt már hamarabb (és sokszor ingyen) ki tudod próbálni őket.

A SideQuest használata egy kicsit komplikáltabb, ehhez ugyanis először be kell kapcsolnod a Quest fejlesztői módját (Developer mode), amihez az Oculusnál meg kell adnod a hitelkártya számodat vagy telefonszámodat, majd telepítened kell a számítógépedre az Oculus drivereit, és a Developer mode készüléken való aktiválása után a PC-dről fogod tudni majd feltölteni rá az appokat. Ehhez részletes útmutatót találsz ezen az oldalon.

itch.io

Az itch.io oldalra fejlesztők töltik fel az alkalmazásaikat, amikről visszajelzéseket várnak vagy csak szeretnék megmutatni másoknak. Az oldalon nem csak VR játékok vannak, a Quest alkalmazások az Oculus Quest címke alatt érhetőek el. Az ingyenes játékok mellett itt is előfordulnak fizetősek is. A használatukhoz itt is a fejlesztői mód bekapcsolására van szükség.