Új budapesti VR szórakoztató központ

PlayVR teremÚj helyre költözött, és jelentősen kibővült a Play VR Budapest nevű virtuális valóság játékterem. A Kálvin térhez közeli Kecskeméti utcában jártunk tesztelni az új lehetőségeket.

HTC Vive megismeréseA PlayVR a kirakatában TV-ken és plakátokon mutatja be az arra járóknak, mi is az a VR, amit az ajtó mögött lehetőségük van kipróbálni. Ha a rövidfilm alapján valaki mégsem tudná elképzelni, milyen a VR élmény (és aki nem próbált még VR-t, az biztosan nem tudja), a kiírás szerint lehetősége van ingyen is kipróbálni egy sisakot. A bemutató alkalmazás egy Oculus Rift CV1-en fut, így aki ezt nem próbálta még, már csak ezért is érdemes lehet felkeresnie a helyszínt.

PlayStation VRAz új helyen jelentősen kibővült eszközparkon lehet játszani. A már említett Oculus Rift és Oculus Touch mellett Playstation VR és négy darab HTC Vive is kipróbálható, mely utóbbiak segítségével akár hálózatban, közösen is harcolhattok a robotok vagy a zombik ellen.

HTC Vive helyiségA helyen látszik, hogy az üzemeltetőknek van már tapasztalatuk a VR szobák kialakításában. A sisakokhoz tartozó kábelek például nem a földön hevernek, hanem egy felső függesztésen lógnak, így nem csavarodnak köréd, és nem botlasz el bennük. A mozgalmasabb játékokhoz olyan nagyméretű terek állnak rendelkezésre, ahol már nem kell attól tartani, hogy a játék közben egy-egy valóságos falba ütközöl a kontrollerrel. A kísérő vagy épp nem játszó látogatók kényelmes kanapén ülve, nagy TV-ken figyelhetik társaik VR élményeit, és a szobák kialakításának köszönhetően egyszerre akár két másik játékost is közelről nyomon tudnak követni.

Multiplayer játéklehetőségHa még nem próbáltad a VR-t, a PlayVR az egyik legjobb hely, ahol ezt megteheted. Több más hellyel ellentétben itt valóban megfelelő méretű területek állnak rendelkezésre, hogy a legkülönlegesebb élményt nyújtó HTC Vive-ot teljes valójában tesztelni tudd, és emellett a másik két elterjedt nem mobilos sisak kipróbálására is lehetőséged van. Ha azonban már vannak VR-es tapasztalataid, a több játékos móddal akkor is tud újat mutatni neked a hely.

HTC Vive játék közben

Korábban már kifejeztem kétségeimet a hagyományos VR játéktermek hosszútávú (a VR hétköznapivá válását követő) fennmaradásával kapcsolatban. A PlayVR-on azonban látszik, hogy üzemeltetői komolyan, hosszú távon gondolják a dolgot, és jól is csinálják. Mindenképpen ajánlom, hogy keressétek fel őket, ha másért nem, legalább egy ingyenes Oculus próba erejéig. Az igazi, adrenalinlöketekkel járó élmények azonban ezen túl várnak. 🙂