Miért jobb a Galaxy S7 a Gear VR-hoz?

vulkanMár itthon is előrendelhető a Samsung Galaxy S7, amihez az első 300 000 előrendelő Gear VR-t is kap ajándékba. Az S7 több olyan új tulajdonsággal is rendelkezik, amik kifejezetten hasznosak a VR élmények szempontjából.

  • A folyadékhűtésnek köszönhetően az új telefon kevésbé melegszik, így vélhetően nem fogunk vele olyan, az S6-nál gyakran tapasztalt problémával találkozni, hogy a játék közepén egyszer csak felszólít minket, hogy azonnal pihentessük kicsit.
  • A 3 helyett 4 giga RAM-nak és a gyorsabb processzornak köszönhetően az S7 grafikailag sokkal jobb teljesítményt nyújt az elődjénél.
  • A telefon támogatja a Vulkan API-t, aminek a segítségével a fejlesztők – a Samsung ígérete szerint – eddig csak PC-n látott minőségű grafikájú alkalmazásokat tudnak majd a telefonra készíteni.
  • Az új szoftveres lehetőségek segítségével könnyen készíthetünk gameplay videókat, vagy akár azt is beállíthatjuk, hogy jobb grafikát, vagy hosszabb akkuidőt szeretnénk (bár kérdéses, hogy ez a VR játékoknál is opció lesz-e).