Alternatív Gear VR alkalmazás lelőhelyek

vrjamAz Oculus Store-ban jelenleg viszonylag kevés alkalmazás érhető el, és azok nagy része is fizetős, így mindössze néhány nap alatt le lehet tölteni és ki lehet próbálni mindet. Szerencsére van néhány lehetőség arra, hogy némileg bővítsük az elérhető alkalmazások körét.

Oculus Mobile VR Jam

Az Oculus Mobile VR Jam oldaláról ingyenesen letölthetőek a versenyen indult programok, köztük például a Drift egy változata is, aminek amúgy az Oculus Store-ban csak fizetős verziója létezik. Jelenleg ez a legnagyobb alkalmazás lelőhely az Oculus Store után. Minden alkalmazás rendelkezik a Samsung digitális aláírásával – ez szükséges ahhoz, hogy telepíteni tudd a Gear VR programjaid közé -, így nem kell tartanod tőlük.

SideloadVR

A SideloadVR oldal úgy működik, hogy a Samsung digitális aláírása helyett az appot futtatni kívánó telefon device ID-jével írja alá az alkalmazásokat. Ez lehetővé teszi, hogy a fejlesztők megmutassák ötleteiket, félkész programjaikat, anélkül, hogy az Oculus Store-ba feltöltenék azokat. Ez természetesen azt is jelenti, hogy a Samsung még nem ellenőrizte ezeket az appokat, és a letöltött program kizárólag a te telefonodon fog futni (ha másikra szeretnéd telepíteni, újra le kell tölteni).

Cardboard alkalmazások

A Cardboard alkalmazások alapvetően nem futnak Gear VR alatt, azonban a Package disabler alkalmazás segítségével lehetőség van letiltani a Gear VR Service alkalmazást, hogy a telefon Gear VR-ba helyezésekor ne induljon el automatikusan az Oculus Home. Ezután már tetszőleges Google Cardboardra írt alkalmazás futtatható, jóllehet a Gear VR ilyenkor a telefon mozgásérzékelőjét fogja használni, azaz egy felturbózott Cardboardot csináltunk belőle.

Amerikai alkalmazások

Egyes alkalmazások – jelenleg a Milk VR ilyen – nem érhetőek el Magyarországról. Ezekhez csak amerikai IP címmel rendelkező felhasználók férnek hozzá.